Cock_van_BavelIk ben Cock van Bavel-Groenendaal, 75 jaar oud,  geboren en getogen in Rotterdam. Getrouwd met Wim en we hebben samen 2 dochters. Mijn werkende leven heb ik doorgebracht in het sociale domein, eerst bij de Raad v.d. Kinderbescherming en daarna bij het schoolmaatschappelijk werk.

Naast mijn betaalde baan heb ik altijd bestuursfuncties vervult in het vrijwilligers circuit, eveneens in het sociale domein. Sinds 2013  ben ik vicevoorzitter van Spa-22 en vanuit deze functie is mijn interesse gewekt voor het ratificeren van het VN-verdag. Het verdrag dat regels stelt aan de toegankelijk voor mensen met een beperking. Niet alleen fysieke toegankelijkheid, maar ook onderwijs, gezondheidszorg en cultuur.

Eén van mijn hobby’s is het stylen van huizen. Verbouwen en lekker verven, samen met mijn man. Meestal binnen de familie of bij bekenden. Verder ben ik gek op stedentrips, maar dan niet om de hoek. Vancouver, New York etc.. Ik bezoek de steden samen met onze oudste dochter, mijn man vindt vliegen maar niks.

Toen de wethouder een adviesraad ging instellen en de inwoners van Rotterdam zich konden melden voor selectie, heb ik dit direct gedaan met in mijn achterhoofd om binnen de Brede Raad 010 het gedachtengoed van Spa22 ( aandacht voor mensen met een beperking) nauwlettend te volgen en te stimuleren om het op de agenda te krijgen en houden.

Nu de vraag waar heb ik verstand van? Ik heb niet direct een achterban met gebruikers van een van de drie wetten, maar ik heb er wel kennis van. Verder beschik ik over een helicopterview, wat betekent dat ik makkelijk boven de partijen kan gaan staan om zaken van verschillende kanten te bekijken.

Binnen de Brede Raad 010 zit ik in verschillende werkgroepen o.a. in de Agendacommissie, benoemingscommissie en de klankbordgroep website.

Ook ben ik aangehaakt bij een werkgroep over Jeugd 18-/18+, waar ik voorliggende problemen/adviezen probeer te plaatsen in het landelijk beleid/gemeente beleid en draag daar bijvoorbeeld  documentatie voor aan.

Zoals u waarschijnlijk weet heeft de ratificatie vorig jaar plaatsgevonden en vanaf nu gaan we er vanuit dat de toegankelijkheid in brede zin voor mensen met een beperking realiteit zal gaan worden in de komende jaren.

Inmiddels is er ook een werkgroep implementatie VN-verdrag binnen het gemeente beleid. Samen met de projectleider van de gemeente, een aantal raadsleden, beleidsmedewerker en coördinator zijn we op pad gegaan om na te denken op welke manier het VN-verdrag een plek kan/moet krijgen binnen het beleid van de Gemeente. Toegankelijkheid staat hoog op de agenda.

De Brede Raad zal u de komende tijd op de hoogte houden van de ontwikkelingen op dit dossier. Een leuke klus voor een mooie stad.