karin-treffersIk ben Karin Treffers en ben 55 jaar, ik heb drie volwassen kinderen en een lieve kleinzoon van tien jaar. Huisdieren heb ik ook niet meer sinds mijn jongste zoon de poes heeft meegenomen toen hij het huis uit ging. Voor mijn hobby’s breien en haken, maar ook schilderen en sieraden maken heb ik nu wel meer tijd.  Lekker creatief bezig zijn met van alles.  Ik vind het nog steeds leuk. Het is ooit mijn werk geweest om creatieve workshops te verzorgen onder andere ook voor vrijgezellenfeestjes. Denk hierbij aan een nieuw servies beschilderen voor de aanstaande bruid.

Maar ik vind het ook heerlijk om een boek te gaan zitten lezen en daar dan helemaal in weg te duiken. Lekker in het zonnetje  op het door mijzelf mooi gemaakte balkon. Met één van mijn vriendinnen, in die zelfde zon, op een terrasje wat gaan drinken vind ik ook heel erg leuk.

Ik zit in de Brede Baad om een stem te zijn voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Maar ook voor mensen uit andere groepen, zoals mensen met een ‘Multi problematiek’. Dit zijn bijvoorbeeld mensen met schulden en een psychische kwetsbaarheid. Dat heeft mijn interesse omdat ik ooit schuldhulpmaatje ben geweest in Rotterdam. Om mijn vak kennis bij te houden lees ik hierover veel op het internet, daarnaast heb ik mij geabonneerd op diverse vak nieuwsbrieven. Ook  zit ik in diverse cliëntenraden onder andere om zoveel mogelijk informatie en verhalen op te halen bij de doelgroep. Zodat we deze signalen weer kunnen meenemen in het adviestraject van de Brede Raad 010.

Verder zit ik in de werkgroep (O)GGZ, de werkgroep 18-/18, de werkgroep KOPP kinderen en in de werkgroep mantelzorg. In oktober 2016 heb ik samen met een aantal collega’s van de werkgroep (O)GGZ een  bijeenkomst mede georganiseerd. Deze was voor de familie- en cliëntenraden van de (O)GGZ. Op deze dag zijn de signalen over hoe het gaat verzameld, besproken en zijn er mogelijke oplossingen bedacht.  Van daaruit is het advies “Het moet niet gekker worden” geschreven. Het advies gaat over de ‘stille groep’ in de (O)GGZ: mensen met een psychische beperking die zelfstandig wonen, ook hun slechte periodes kennen, maar geen overlast veroorzaken. Zij zijn niet in beeld, maar moeten wel een beroep kunnen doen op ondersteuning als dat nodig is. We hebben hierover gesproken met Elly van Kooten, directeur Publieke Gezondheid van de gemeente Rotterdam.

Naast mijn vrijwilligerswerk voor de Brede Raad 010 doe ik ook nog vrijwilligerswerk bij de Pauluskerk in Rotterdam daar ben ik gastvrouw voor de koffie inloop.

Rotterdam vind ik een heerlijke stad, want je zit met de metro zo in het hart van de stad. Maar ik kan er ook heerlijk in de natuur fietsen of een rondje om de Kralingseplas lopen.