Mark van der EerdenMijn naam is Mark van der Eerden ( 59). Ik ben geboren in Tilburg dus een echte Brabander. Ik  woon  in Kralingen met mijn partner Sibel Eskici en onze zoon Sammy. Naast Sammy heb ik nog twee andere zoons Joep en Gijs, die beiden nog in Tilburg wonen.

Rotterdam vind ik een geweldige stad om te woningen ook al is het milieu  door de fijnstof niet echt heel goed te noemen.  Rotterdam heeft veel leuke mogelijkheden om je bezig te houden en bezit een heel mooie bibliotheek en een diversiteit aan musea. Wat verder wel heel leuk is aan de stad is dat die echt vierentwintig uur leeft. Door mijn werkverleden en grote betrokkenheid bij een heel scala aan instellingen en organisaties kom ik elke dag wel mensen tegen die ik ken en waar je een praatje mee kunt maken. Daarnaast is Kralingen waar ik woonachtig ben net een dorp, ons kent ons.

Tot 2013 was ik als directeur werkzaam bij het SBAW. Hier heb ik een kleine 30 jaar gewerkt. SBAW was een advies- en ondersteuningsbureau voor sociaal maatschappelijke en/of kunst gerelateerde projecten en organisaties in Rotterdam.

Momenteel ben ik baanloos, maar zeker niet werkloos. Ik hou mij bezig met het beheren en verhuren van een aantal panden in Rotterdam, mede-besturen van diverse stichtingen en verenigingen, en het adviseren en ondersteunen van diverse Rotterdamse organisaties, zoals de Brede Raad  010, theater Islemunda, Benefits for kids, regisseurs publiek ondernemen in Delft, de Rotterdamse uitdaging en de Lions Club L’Esprit du Temps.

Mijn laatste bezigheid is het verwerven van een kunstcollectie via veilingbezoek en Catawiki. Dit doe ik met heel veel plezier en toewijding samen met mijn partner, die van huis uit architect / bouwkundig ingenieur is.

In mijn vrije tijd fiets en wandel ik graag of ga ik met onze zoon naar de hockey of een museum. Ondanks het feit dat ik geen baan meer heb, heb ik een prima leven. Regelmatig bemoei ik mij gevraagd en ongevraagd met allerlei zaken en ontwikkelingen die de stad en haar burger aangaan. Mijn kernkwaliteiten in deze zijn netwerkbeheer, bedrijfseconomische en organisatie deskundigheid en mijn boerenverstand en slimheid.

Twee jaar geleden heb ik mij bij de Brede Raad 010 aangemeld. Ik vond dit een redelijk voor de hand liggende keuze. Mijn kennis, kunde en vaardigheden alsmede netwerken wilde ik graag blijven inzetten voor de stad en haar bewoners. Ik houd mij op dit moment bezig met de commissie voor nieuwe leden, participatie en onafhankelijke cliëntondersteuning. Naast deze vaste commissies ben ik een buddy voor nieuwe leden en help en adviseer indien gewenst ook bij de verdere ontwikkeling van de organisatie. Ik vind de Brede Raad 010 een belangrijke adviesorgaan, zeker omdat de burgers via de Brede Raad 010 hun stem kunnen laten horen en daardoor invloed kunnen uitoefenen op het gemeentelijke beleid.