Meriem_LaamairiMijn naam is Meriem Laamairi. Ik ben moeder van twee zoons, getrouwd en een geboren en getogen Rotterdammer. En ik ben sinds het eerste begin actief in de Brede raad 010.

Ik heb een passie voor voetbal en dan met name de club Feyenoord. Ook volg ik mijn twee zoons met hun eigen voetbalwedstrijden. Ook kijk ik graag naar al het voetbal op tv, tuinier ik heel graag en lees ik veel.

Vanuit mijn maatschappelijke betrokkenheid zet ik mij graag in voor kwetsbare mensen. Zowel in mijn werk in de zorg bij ‘Middin’ als in mijn vrijwilligerswerk voor ‘Taalent010’ kom ik veel mensen tegen, die te maken hebben met de Jeugdwet, Participatiewet en de Wmo. Deze wetten vallen alle drie binnen het sociaal domein. Hierin zie ik soms ook knelpunten die belangrijk zijn te agenderen bij de gemeente Rotterdam.

De Brede Raad 010 is daarom een goed instrument om met advies dichtbij het gemeentelijk beleid te komen. En mogelijk deze te beïnvloeden. Met als resultaat de positie en de rechten van kwetsbare burgers binnen het sociaal domein te versterken.

Ik ben er oprecht van overtuigd dat ik in de mooiste stad van de wereld woon. Rotterdam is echt mijn thuis en mijn stad! Het heeft verschillende gezichten, soms het harde bestaan van de grote stad, maar ook de samenhorigheid waar verschillende mensen samen wonen. Ik ben trots op Rotterdam vanwege de mooie uitstraling en allure wat het nu heeft.

Maar vooral ben ik trots dat ik hier kan zijn wie ik ben.