Brede Raad 010 werkt mee aan een onderzoek van EUR Studenten

Studenten van verschillende studierichtingen van de Erasmus Universiteit werkten een half jaar in één gezamenlijk team aan de vraag: Hoe kan/doet snelle digitalisering de ongelijkheden in Rotterdam op het gebied van toegang tot de lokale overheid toenemen?

Om een goed beeld van het probleem en de mogelijke oplossingen te krijgen, hebben de studenten gesproken met leden van de Brede Raad 010. Deze hebben op basis van hun eigen ervaringen en ervaringen uit hun directe omgeving aangegeven dat Rotterdammers die niet mee kunnen komen op de digitale snelweg minder kansen en mogelijkheden in het algemeen hebben. En dat dit zeker in tijden van Corona zorgde voor een slechtere toegang tot de dienstverlening van de gemeente Rotterdam.

DigiLife 010

Om de kloof te overbruggen tussen wie wel en wie niet digitaal vaardig is, en om eenzaamheid en het gevoel geïsoleerd en onveilig te zijn in de digitale wereld aan te pakken, ontwikkelden de studenten een informatie campagne. Deze campagne, genaamd ‘DigiLife 010′, hebben zij ontwikkeld op basis van gesprekken met de Brede Raad 010 en andere samenwerkende partijen.

De campagne richt zich op het in staat stellen van mensen om anderen te helpen die niet digitaal vaardig zijn. Daarbij richt de campagne zich vooral op jongeren, om hen ervan bewust te maken dat zij familie, vrienden of bekenden kunnen helpen met het ontwikkelen van digitale vaardigheden. En hoe zij dat kunnen doen.

Onderzoeksrapport

Het rapport van de studenten is te vinden op: https://www.eur.nl/en/research/research-areas/learning-equality/collection/accessing-digital-life.

Verkenning Brede Raad 010

De leden van de Brede Raad 010 vonden het erg waardevol om de studenten te voeden met de ervaringen uit de stad. We gaan verder met het verkennen van het onderwerp ‘digitale toegankelijkheid in Rotterdam.’ Wilt u een ervaring hierover met ons delen? Vul het formulier https://brederaad-010.nl/meedoen/vertel-ons-je-verhaal/ in of bel ons eventjes op 06 – 27 27 93 60.

Nieuws over

Brede Raad 010

Reactie op

Wmo

Armoedebeleid

Jeugdbeleid

Schulddienstverlening

Participatiebeleid

VN verdrag

Gemeente Rotterdam