Om gemeenten in Nederland extra aan te moedigen om te blijven werken aan de uitvoering van het VN-verdrag Handicap. En om breed aandacht te vragen voor het belang van toegankelijkheid, organiseert de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) de verkiezing ‘Meest toegankelijke gemeente van Nederland’. Alle gemeenten in heel Nederland doen mee. Uit al die gemeenten is inmiddels een top 12 gekozen met genomineerden voor de titel. Rotterdam is één van die 12 gemeenten!

Top 12 genomineerde gemeenten

Meer informatie over de verkiezing is te vinden op www.meesttoegankelijkegemeente.nl. Daar vindt u alle twaalf genomineerde gemeenten, en kunt u zelf stemmen. Dat kan nog tot en met 29 augustus a.s.

Toegankelijkheid in Rotterdam

Dat Rotterdam genomineerd is betekent niet dat Rotterdam automatisch helemaal toegankelijk is. Het is werk in uitvoering. Dat vindt de gemeente zelf ook. Maar de gemeente ziet wel het belang van toegankelijkheid in, zodat al haar burgers en bezoekers mee kunnen doen. Daarom werkt zij aan toegankelijkheid, stap voor stap, op alle gebieden.

“Ik vind het belangrijk dat Rotterdammers en bezoekers met een beperking zich welkom voelen en mee kunnen doen met alles wat de stad te bieden heeft.”
Sven de Langen – Wethouder Zorg, Volksgezondheid, Ouderen en Sport

Waar kan toegankelijkheid beter?

Heb je zelf voorbeelden van waar de gemeente Rotterdam het nóg beter kan doen? Laat het ons dan weten door te mailen naar info@brederaad-010.nl.

Resultaat

De gemeente Rotterdam heeft helaas geen prijs gewonnen. Er is dus nog werk aan de winkel!

Nieuws over

Brede Raad 010

Reactie op

Wmo

Armoedebeleid

Jeugdbeleid

Schulddienstverlening

Participatiebeleid

VN verdrag

Gemeente Rotterdam