De Brede Raad 010 heeft een doorlopende werving. Dat betekent dat je altijd kunt solliciteren. Momenteel zijn we actief op zoek naar nieuwe leden.

Wat doen we?

De Brede Raad 010 adviseert het college van B&W over het sociaal beleid van de gemeente. Dat gaat over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo), de Participatiewet, de Jeugdwet, het armoedebeleid, de schulddiens1verlening en het VN-verdrag over de rechten van de mens met een beperking. Leden van de Brede Raad 010 zorgen ervoor dat wethouders de ervaringen van Rotterdammers met deze wetten in hun beleid kunnen meenemen.

Waar adviseren we over?

De Brede Raad 010 geeft gevraagd en ongevraagd advies over de wetten waar je in het sociaal domein mee te maken krijgt. De Brede Raad 010 bestaat uit ruim dertig Rotterdamse vrijwilligers en er is ruimte om meer leden toe te laten. De leden verzamelen ervaringen van mensen in hun eigen netwerk die met het sociaal beleid te maken hebben.

Wat doe je als lid?

Per onderwerp stelt de Brede Raad 010 een adviesteam samen dat een advies uitbrengt. Bijvoorbeeld over de toegankelijkheid van de stad, het doelgroepenvervoer, de ontwikkelingen rond een persoonsgebonden budget voor jongeren, of de bejegening van mensen in de bijstand. Wat goed gaat, prijzen wij. Wat beter kan, bevelen wij van harte aan.

Interesse?
We komen heel graag in contact met Rotterdammers die weten wat er speelt in de stad en een bijdrage willen leveren aan verbetering van het sociaal beleid van de gemeente. Dus heb je belangstelling, schrijf dan een motivatiebrief met CV naar info@brederaad-010.nl. Of vul onderstaand formulier in en stuur je motivatiebrief en CV mee.

Voorwaarden

Er zijn enkele voorwaarden die wij moeten stellen, onder meer om onze onafhankelijkheid te waarborgen. Die zijn:

  • Je woont in Rotterdam en kunt minimaal gemiddeld vier uur per week besteden aan je werk voor de Brede Raad 010.
  • Je hebt geen politieke of gemeentelijke band, bijvoorbeeld door je werkkring.
  • En je werkt niet bij een organisatie die door de gemeente betaald wordt voor de uitvoering van (een deel van de) Wmo, Jeugdwet of Participatiewet, armoedebeleid of schulddienstverlening.

Voldoe je aan deze voorwaarden? Dan kun je solliciteren.

Alleen informatie?

Wil je niet solliciteren maar alleen meer informatie? Vul dan alleen het formulier in of bel ons op 06 – 27 27 93 60.

Tekst werving nieuwe leden

Ik wil graag lid worden van de BredeRaad010 en ontvang graag meer informatie:

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 32 MB.

    • * Wij hebben enkele gegevens van je nodig om zonodig contact met je te kunnen opnemen. Wij zullen je gegevens nooit openbaar maken of aan een derde partij doorgeven zonder jouw uitdrukkelijke, schriftelijke toestemming.

    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.