VN-verdrag – Inclusie Agenda

VN-verdrag – Inclusie Agenda2021-09-21T12:20:16+02:00

Het VN Verdrag voor de Rechten van mensen met een beperking, is voor ons een van de pijlers voor onze adviezen. Omdat niemand uitgesloten mag worden.
Het VN Verdrag gaat dwars door alle wetten heen. Door dit verdrag moet al het beleid zo worden gemaakt, dat ook mensen met een beperking gewoon mee kunnen doen. Of het nu gaat om werk, wonen, sport of vrije tijd, dat maakt niet uit.

Daarvoor heeft de gemeente Rotterdam een Lokale Agenda Toegankelijkheid (LAT) opgesteld. In de LAT staat wat de gemeente gaat doen om Rotterdam voor mensen met een beperking toegankelijker te maken. Dat lukt misschien niet overal, maar wel zoveel mogelijk.

Wij verzamelen de ervaringen van Rotterdammers

Wij verzamelen verhalen van Rotterdammers met een beperking. Dat doen we in gesprekken met hen, soms thuis, soms op straat, soms in een bijeenkomst die we organiseren. Rotterdammers kunnen ons ook bellen of mailen om hun ervaringen te delen over een thema. Alle verhalen die we zo verzamelen, vormen de basis voor ons advies. Dat advies sturen wij naar de wethouder die erover gaat. Als het kan bespreken we ons advies met de wethouder. Hij of zij laat ons in elk geval altijd weten wat hij of zij ermee gaat doen.

Uitgebrachte adviezen

quote

“Kunnen gaan en staan waar je wilt, ook als je niet of moeilijk kunt staan, zien of horen. Niet je beperking staat centraal, maar wie je bent.”

Ga naar de bovenkant