Jeugdwet

Jeugdwet2021-09-21T12:17:08+02:00

De Jeugdwet regelt dat jongeren en hun ouders ondersteuning kunnen krijgen als zij dat nodig hebben. Dat geldt voor jongeren tot 18 jaar, soms tot 23 jaar.
Die ondersteuning is heel breed: van ondersteuning  bij de opvoeding tot begeleiding bij allerlei complexe problemen en opname in een instelling. De gemeente zorgt ervoor dat de Jeugdwet wordt uitgevoerd en dat alle voorzieningen er zijn. Als bijvoorbeeld specialistische zorg niet in Rotterdam te krijgen is, heeft de gemeente afspraken met instellingen buiten Rotterdam. Daar kun je dan terecht.

Met jongeren en hun ouders in gesprek

Wij vragen Rotterdammers wat zij bij de uitvoering van de Jeugdwet meemaken. Dat doen we in gesprekken met jongeren en hun ouders, soms thuis, soms in een bijeenkomst die we organiseren. Jongeren of hun ouders kunnen ons ook bellen of mailen om hun ervaringen te delen. Deze verhalen vormen de basis voor een advies. Dat advies sturen wij naar de wethouder die erover gaat. Meestal bespreken we ons advies met de wethouder. Hij of zij laat ons in elk geval weten welke (onderdelen van de) adviezen hij of zij overneemt.


Reactie

Uitgebrachte adviezen

quote

“Voordat ik uit Rotterdam verhuisde, was mijn zoon al zeven maanden niet naar school geweest. Nu gaat hij weer naar school. Hij poept niet meer in zijn broek. Mijn kind voelde zich nergens echt veilig. Toen ik in mijn nieuwe gemeente kwam, is hij eerst begeleid om te ontstressen.”

Ga naar de bovenkant