Lokale Agenda Toegankelijkheid (LAT)

Samen met het advies “In eigen beheer” is ook het advies over de Lokale Agenda Toegankelijkheid overhandigd aan de wethouders De Lange en Bokhove. In dit advies is een breed aantal adviezen te vinden over praktische zaken die de gemeente kan aanpassen, om Rotterdam op alle vlakken toegankelijker te maken voor Rotterdammers met beperkingen en/of chronische ziekte.

Rotterdamse Lokale Agenda Toegankelijkheid

De gemeente Rotterdam heeft een eigen Lokale Agenda Toegankelijkheid (LAT) opgesteld. Daarbij heeft zij input van de Brede Raad 010 meegenomen.

Reactie gemeente

Inmiddels heeft de gemeente gereageerd op ons advies ‘De LAT is de start!’ en op ons samen met Young010 uitgebrachte advies ‘In eigen beheer’. Lees hier wat wethouder Sven de Langen van onze adviezen vindt en wat hij ermee gaat doen.

Samenvatting adviezen

Onze adviezen ‘In eigen beheer’ (voor het beleidsplan Zorg, welzijn en jeugdhulp) en ‘De LAT is de start!’ zijn behoorlijk uitgebreid. Voor de leesbaarheid hebben we dus ook een korte samenvatting van deze adviezen gemaakt, zodat je de belangrijkste punten makkelijk bij elkaar hebt. De samenvatting van de adviezen ‘In eigen beheer’ en ‘De LAT is de start!’ lees je hier.

omslag-de-lat-is-gestart

Andere adviezen rond het VN-verdrag