Is de gemeente erin geslaagd om met de andere aanpak van “Eén gezin, één plan, één regisseur”, meer gezinnen beter te helpen? De Brede Raad 010 vroeg het de Rotterdammer. Het antwoord luidt: “Nog niet”. In ons advies ‘Casusregie in de praktijk: wie helpt mij?’ vertelt de Brede Raad 010 hoe casusregie betere resultaten zou kunnen opleveren.

Reactie van de gemeente

De gemeente herkent veel in de adviezen die de Brede Raad 010 gaf over dit onderwerp. Samen met verschillende moederorganisaties werkt zij bijvoorbeeld aan de verbetering van de dienstverlening van de wijkteams. Ook aan het eenduidig gebruiken van en de inhoud van de term ‘casusregie’ en de functie van casusregisseur in de jeugdzorg, zoals aangegegeven in ons advies,  is al opgepakt door de gemeente. Lees hier de hele reactie van de gemeente: Reactie wethouder De Langen op advies Casusregie in de praktijk.

quote-wit

‘Voordat ik naar Denemarken verhuisde, was mijn zoon al zeven maanden niet naar school geweest. Nu gaat hij weer naar school. Hij poept niet meer in zijn broek. Mijn kind voelde zich nergens echt veilig. Toen ik in Denemarken kwam, is hij eerst begeleid om te ontstressen.’

Advies-Casusregie-in-de-praktijk

Andere adviezen over de Jeugdwet