Veel te vroeg is Arja den Ouden vorige week op 61-jarige leeftijd overleden. Zij was in 2015 lid van het eerste uur van de Brede Raad 010.
Onbaatzuchtigheid en omkijken naar de ander stonden in haar leven centraal. Niet alleen bij de Brede Raad 010. Zij was ook penningmeester bij stichting Roffanum – de overkoepelende bewonersorganisatie Rotterdam Centrum -, vrijwilliger bij wmo radar in Rotterdam Centrum en vrijwilliger bij 010Toegankelijk. En ongetwijfeld deed zij nog veel meer. In haar werkzame leven was ze ambtenaar bij de gemeente Rotterdam op de afdeling Personeelszaken.
Het ging haar vooral om de waardigheid van mensen. Ondanks haar broze gezondheid was ze altijd optimistisch en liet ze van zich horen als ze vond dat dit nodig was. Zo sprak ze namens de Brede Raad 010 regelmatig in bij de gemeenteraad als het sociaal beleid in haar ogen beter kon.
Zo zei ze in een interview in de Buurtkrant Oude Westen van februari 2022, toen ze zich verkiesbaar had gesteld voor de wijkraad: ‘Mijn droom is dat er voor iedereen een betaalbare huurwoning is. Dat je in je wijk kan blijven wonen als je moet verhuizen. In de wijk zou plek moeten zijn voor iedereen. Ik hoop dat de bewoners van het Oude Westen oog blijven houden voor hun medemens en met respect voor elkaar blijven omgaan.’
Haar rotsvaste geloof gaf haar aan het einde van haar leven enorme troost. Zij was ervan overtuigd dat ze naar de hemel zou gaan. Die bestemming komt haar volledig toe.

Nieuws over

Brede Raad 010

Reactie op

Wmo

Armoedebeleid

Jeugdbeleid

Schulddienstverlening

Participatiebeleid

VN verdrag

Gemeente Rotterdam