Op dinsdag 30 mei 2023, van 14.00 – 17.00 uur organiseert de Brede Raad 010 een bijeenkomst voor Rotterdammers die met (beginnende) dementie te maken hebben. Bijvoorbeeld bij een partner, een ouder of een goede vriend of vriendin.

Waar gaat het over?

Er komt heel wat op je af als je met dementie te maken krijgt. Op deze bijeenkomst willen we met jou in gesprek over wat er allemaal gebeurt als iemand in jouw omgeving dementie krijgt: wat kun je doen, waar haal je informatie, wat is er aan voorzieningen, waar kun je naar toe met je vragen? Dat soort dingen.

Meer informatie over de bijeenkomst en het programma van vind je hier.

Doel

Alles wat we ophalen wordt ter plekke meegegeven aan de gemeente Rotterdam. Die is namelijk bezig met een nieuw beleidsplan ouderen. Ouderen en dementie is daar een belangrijk onderdeel van. De gemeente wil graag van mensen zelf horen waar zij behoefte aan hebben.

Waarom deelnemen?

De grote valkuil van het schrijven van beleid, is dat de mensen om wie het gaat niet (goed) gehoord worden. En dat plannen ‘van achter het bureau’ worden bedacht.

De ambtenaren die dit plan moeten maken, willen juist van Rotterdammers horen wat zij nodig hebben. Dus grijp deze kans en geef je op!

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar info@brederaad-010.nl.

Waar is de bijeenkomst?

De bijeenkomst wordt gehouden in Jack (de Hofbogen), Raampoortstraat 10. Tramlijn 4 stopt bijna voor de deur (halte Heer Bokelweg).

 

N.B.  We zijn nadrukkelijk op zoek naar ervaringsdeskundigen, dus Rotterdammers die ermee te maken hebben, en geen professionals.

 

Nieuws over

Brede Raad 010

Reactie op

Wmo

Armoedebeleid

Jeugdbeleid

Schulddienstverlening

Participatiebeleid

VN verdrag

Gemeente Rotterdam