Hier vind je de veelgestelde vragen over ons online klankbord.

Een online klankbord wat is dat?

Een online klankbord is een manier om digitaal met elkaar ervaringen te delen of te bespreken. De Stem van Rotterdam is een online klankbord waarin actieve Rotterdammers hun ervaringen met het leven en wonen in de stad delen met de Brede Raad 010.

Waarom heeft de Brede Raad 010 een online klankbord nodig?

Om de gemeente goed te kunnen adviseren spreken we het liefste zoveel mogelijk Rotterdammers. Dit doen we op verschillende manieren. De leden van de Brede Raad 010 hebben een groot netwerk in de stad waardoor we veel signalen ontvangen. Daarnaast interviewen de leden van de Brede Raad 010 Rotterdammers. Het klankbord is voor ons een manier om nóg meer Rotterdammers te “spreken”. Hiermee worden onze adviezen steeds beter onderbouwd.

Waarom heet het De Stem van Rotterdam?

De Brede Raad 010 adviseert het college van burgemeester en wethouders op basis van de ervaringen van Rotterdammers. Daarmee laten we de stem van Rotterdammers horen zodat deze meegenomen wordt als er beleid wordt gemaakt.

Waarom heet het een klankbord?

De term klankbord komt uit de muziek wereld waarbij het klankbord de toon van de muziek versterkt. Zo zien wij ook dit klankbord: het versterkt onze adviezen.

Hoe werkt het klankbord?

De leden van De stem van Rotterdam delen hun ervaringen door deelname aan de activiteiten van het klankbord. We introduceren ongeveer één keer per maand een nieuw onderwerp welke kan bestaan uit verschillende activiteiten. Als er een nieuwe activiteit is geplaatst ontvangen de leden een nieuwsbrief waarin we deze activiteit aankondigen.

Wat is een ‘activiteit’?

Een activiteit kan van alles zijn: deelname aan een online gesprek, het invullen van een vragenlijst, het bijhouden van een dagboek, noem maar op. De adviesteams van de Brede Raad 010 (die onze adviezen voorbereiden) bekijken per advies of en hoe zij het klankbord kunnen inzetten.

Wat doet de Brede Raad 010 met de opbrengst?

De resultaten uit het klankbord gebruiken we bij het onderbouwen van onze adviezen aan het college van B&W.

Wie kan er meedoen?

Iedere Rotterdammer mag meedoen. Ook mensen die in Rotterdam binnen het sociaal domein werken, maar er misschien niet wonen.

Waarom zou ik meedoen?

Je levert een bijdrage aan het verbeteren van jouw stad. Daarnaast leer je andere Rotterdammers kennen waarmee je ervaringen kan delen. Je verdient punten met je deelname aan activiteiten. Met die punten kun je echte Rotterdamse producten aanschaffen.

Hoe kan ik me aanmelden?

Aanmelden kan via  https://www.brederaad-010.nl/verbeter-de-wereld-begin-bij-rotterdam/. Als je hierop klikt kom je op een pagina waar je je e-mailadres op geeft en waar je aangeeft wat je connectie met Rotterdam is. Als je dit hebt gedaan ontvang je een bevestiging via je e-mailadres (let op! Deze kan in je SPAM box belanden). In de bevestiging staat dat we een login profiel voor je aanmaken waarmee je op het klankbord kan inloggen.

Haalt de Brede Raad 010 ook op andere manieren ervaringen op?

We zijn ons ervan bewust dat niet iedere Rotterdammer zich op de digitale snelweg bevindt. Dus we blijven op allerlei verschillende manieren ervaringen ophalen.

Is het klankbord goed toegankelijk voor mensen met een beperking?

We willen graag dat iedereen aan het klankbord deel kan nemen. We hebben begrepen dat mensen met een visuele beperking het klankbord goed kunnen gebruiken. We proberen zoveel mogelijk begrijpelijke taal te gebruiken. Het is ons nog niet gelukt om filmpjes te tonen met toelichting in gebarentaal. We werken constant aan verbeteringen op dit vlak. Mocht je desondanks ergens niet uitkomen of heb je een tip om ons hierbij te helpen, dan hopen we dat je ons dit laat weten door een mailtje te sturen naar info@brederaad-010.nl.

Kan ik iets melden waar geen activiteiten over zijn?

Ja, graag zelfs, dat kan ook via het klankbord. Hierop staat een contactformulier. Ook nu kun ja al een signaal neerleggen via de website van de Brede Raad 010 via het contactformulier. Een mailtje sturen naar info@brederaad-010.nl kan natuurlijk ook altijd.

Zijn mijn gegevens veilig?

Je gegevens zijn veilig. Je kunt ons privacy beleid vinden op het klankbord zelf. Wij zullen nooit je gegevens delen met derden zonder dat met je te hebben overlegd en zonder jouw toestemming.

Is deelname aan het klankbord anoniem?

Je kan anoniem deelnemen. Dat doe je door zelf een gebruikersnaam te kiezen. Het is aan jou of jij je echte naam gebruikt of niet. Bij het verwerken van de resultaten in onze adviezen gebruiken we geen namen.

Punten sparen, hoe werkt dat?

Door mee te doen aan de activiteiten van het klankbord verdien je punten. Als je 120 punten hebt gespaard kun je ze inruilen voor een cadeaubon van 20 euro. We hebben drie sociale Rotterdamse ondernemers uitgekozen, waar je de cadeaubon kunt uitgeven. Je kiest voor één van deze drie ondernemers. Wij regelen de cadeaubon en sturen deze je toe.

Kan ik stoppen wanneer ik wil?

Ja zeker, je kunt je afmelden wanneer jij dat wilt. We horen wel graag waarom je je afmeldt, zodat we kunnen werken aan het verbeteren van het klankbord.

Ik heb een vraag die hier niet bijstaat, hoe kan ik die stellen?

Door een email te sturen naar info@brederaad-010.nl  of naar gerdahuijssen@brederaad-010.nl.

 

 

 

 

 

 

Nieuws over

Brede Raad 010

Reactie op

Wmo

Armoedebeleid

Jeugdbeleid

Schulddienstverlening

Participatiebeleid

VN verdrag

Gemeente Rotterdam